lauantai 14. toukokuuta 2016

Pikniktyyli ja materiaalioppia


Eilen nautittiin auringonpaisteesta Sofian puutarhassa. Halusin pukea piknikille rennot, kesäiset, viileät mutta lämpimät vaatteet. Eikä sitä valintaa tarvinnut juuri miettiä, uudet pöksyt jalkaan ja menoksi. Nämä niin kauniisti laskeutuvat, pehmeät ja iholla niin miellyttävän tuntuiset housut on materiaaliltaan viskoosia. Joka on varmasti monen muunkin mielestä kesävaatteissa yksi ehdoton suosikkimateriaali.




 Okei, onhan siinä hyvät ja huonot puolet. Viskoosi rypistyy pesussa ja se saattaa myös hieman kutistua. Siksi pesun jälkeen tuote on hyvä muotoilla kun sen ripustaa kuivumaan. Silitys on myös aika pakollinen, se olisi parasta tehdä kun kangas on vielä hiukan kostea. Viskoosia pestäessä ei kannata käyttää linkousta tai rumpukuivausta, ne kutistavat. Myös huuhteluaine kannattaa jättää pois, sillä se haurastuttaa kangasta. Mutta oikein hoidettuna kangas pysyy siistinä, se ei nyppyynny eikä sähköisty. Hengittävä kangas on miellyttävän tuntuinen ja lisäksi laadukkaan näköinen materiaali.

Viskoosi on muuntokuitu, eli pitkälle jalostettu luonnonkuitu. Sen yleisimmät raaka-aineet ovat kuivu, kuusi ja mänty. Se on ympäristöystävällinen ja hinnaltaan usein edullinen materiaali. Viskoosin suosio on kasvanut huimasti viime vuosina ja se onkin oiva vaihtoehto puuvillalle, jonka hinta taas on noussut viime aikoina. Sekotteina viskoosi toimii myös. Esimerkiksi puuvillan kanssa, yhdessä ne ovat pehmeä ja kestävä materiaali.


Siinä pieni info pläjäys.
Eli kun vain muistaa huoltaa vaatteensa oikein, niin viskoosista saan hyvän lisän vaatevalikoimaan.
Itse olen myös pilannut aika monta viskoosi vaatetta laiskuudella, mutta niista suosikeista, kuten näistä housuista, pidän kyllä huolen.

KORUT || BIKBOK

TOPPI || NELLY.com

HOUSUT || CUBUS 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti