torstai 31. maaliskuuta 2016

Overnight oatmeal


Aamianen joka olisi valmiina heti herätessäsi? Ainakin yksin asuvan on aika turhaa haaveilla aamiaisesta sänkyyn. Mutta tämän tuorepuuron avulla pääsee ainakin pikkusen lähemmäksi.
Se nimittiäin tehdään illalla jääkaappiin ja on aamulla valmista heti syötäväksi. Lisäksi se on helppo tehdä, onnistuu myös hieman kokemattommalta kokilta. 

Ihana Pinterest on täynnä jos jonkinlaista tuorepuuro ideaa, pähkinät, erilaiset hedelmät ja marjat, chian tai pellavansiemenet, mausteet ja hunaja toimivat purkissa loistavasti. 
Mun tuorepuuron sisältö on tällä kertaa aika simppeli. Tälläinen kokeilu versio, mikä osoittautui älyttömän hyväksi (viinirypäleet, miksen ole laittanut niitä ennen mihinkään?!).

Overnight oatmeal

kaurahiutaleita 

rahkaa 

viinirypäleitä

mantelimaitoa

marjoja

kookoshiutaleita


Kun kaikki on valmista, purkki kiinni ja jääkaappiin yöksi. Toimii siis tietenkin ilman kantta, omassani vain sattui sellainen olemaan. Tuorepuuro valmistuu jo neljässä tunnissa, eli tästä saa hyvän välipalankin. 

Aamulla:


Seuraavana aamuna purkki näytti aikalailla tältä. Aika hyvännäköinen eikö? Valitettavasti sitä ei ihan noin lähdetä syömään vaan ainekset on sekoitettava. Muistakaa laittaa purkkiin tarpeksii nestettä, mun oli nimittäin lisättävä mantelimaitoa jotta puuro ei olisi liian kuivaa.


Lopputulos oli siis vain vaaleanpunaista tahnaa purkissa, mutta todella hyvää tahnaa!
Olisi voinut syödä vaikka kaksi purkkia ;)

tiistai 29. maaliskuuta 2016

Aamutakissa



No ei nyt ihan sentään aamutakissa mennä, vaikka monelle pitkät neuletakit voivat tuoda aamutakki fiiliksen, varsinkin niille jotka eivät muotia niin seuraile. Nämä neuletakit ovat kuitenkin olleet kovassa suosiossa jos pidemmän aikaa ja loppua ei näy. Nyt neuleet ovat pidentyneet jo nilkkoihin asti, myös takkien helmat ovat maxi- tai vähintään midimittaisia.

Tässä hennesin löydössäni on pitkän helman lisäksi trendikkäät levenevät hihat. Olen aikaisemmin ollut hieman epävarma tästä hiha ilmiöstä, mutta päätin kuitenkin kokeilla. Lähdin liikkeelle hieman hillitymmillä hihoilla, ne levenevät kohtuudella ja helman pituus vie sopivasti huomiota, joten hihat eivät korostu liikaa. Pitsinen ja kevyt neulos on ihanan pehmeä, joten tunnelmasta ei tule raskata vaikka helmat hipovat lattiaa. Tässä neuleessa tavalliset hihat saattaisivat olla liiankin tylsä ratkaisu. Liehuhihat ansaitsivat siis ison plussan :)




Rakastuin neuleeseen heti kun puin sen päälleni, en siis koe pukeutuvani aamutakkiin. Neule on väriltään ja tyyliltään myös helpposti yhdisteltävissä erilaisiin asuihin. Tällä kertaa valitsin tylsän mustan asun, josta vaalea neule tulee hyvin esille. Mutta yhtä hyvin se sopisi farkkujen tai shortsien kaverisiksi ja käy takista kesä iltoina. Päässäni pyörii niin monia erilaisia neuleen ympärille rakennettuja asukokonaisuuksia, en malta odottaa että pääsen pukeutumaan niihin. Neuleessa on ehdottomasti matskua luottoneuleeksi, mutta sen aika näyttää.



PITKÄ NEULETAKKI || H&M

TOPPI || GINA TRICOT

FARKUT || VERO MODA

SORMUS || BIKBOK



<3

sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Lenkkipolulle vai sohvalle?


Viime yönä kellot siirrettiin kesä aikaan ja aivan kuin se olisi ollu merkki että nyt kevät voi alkaa. Tänään on ollut niin kaunis, keväinen, aurinkoinen ja lämmin päivä. Itse olin aamulla hieman hukassa. Heräsin kesäajassa kahdeksalta, mikä siis olisi eilen ollut seitsemältä, en edes työaamuina herää seitsemältä!? Onko se tuo valo mikä herätti, mene ja tiedä. Aamuani sekoitti myös se ettei Meera ole kotona, ei siis aamulenkkiä. Mikä usein toimii päivän herättävänä tapahtumana, jopa paremmin kuin kahvi. En siis meinannut saada päivää käyntiin lainkaan, vaikka olisi pitänyt tehdä vaikka mitä.
Lopulta päätin kuitenkin laittaa lenkkarit jalkaan ja lähteä juoksemaan. Mikä oli siis erittäin outoa ilman koiraa. Olen viimeksi lenkkeillyt yksin joskus kaks ja puol vuotta sitten, ennen Meeran tuloa siis. Hiukan yksinäistä, vaikka lenkkipolulla olikin puoli kaupunkia samaan aikaan. Onneksi likka tulee kotiin huomenna.


Ilma oli kyllä mitä parhain, mutta lenkkipolut tulvivat vielä joissain kohdin aika pahoin. Hieman haasteellista oli päästä niiden lätäköiden yli, vähän sai lenkkarit osumaa. Enhän mä pessyt ne kun vasta viikko sitten...

Lenkki kyllä kulki ihan mukavasti, mutta sen jälkeen palasin siihen en saa mitään aikaseks. Mutta ehkä sunnuntait saa välillä ollakkin vähän tälläisia en tee mitään-päiviä, varsinkin näin pääsiäisenä.



Iloista pääsiäistä kaikille!



keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Raitaa, kukkia ja vaalea denim



 Joka kevät lehdet kirjoittavat, nyt muodissa on vaalea denim, raidat ja kukkaset. Ja joka keväthän ne ovat muodissa, miksei olisi? Ne kuuluvat kevääseen ja kesään, niissä on aina jotain raikasta ja kevyttä fiilistä mitä varmasti jokainen kaipaa pimeän ja pitkän talven jälkeen. Raikasraita toimii yhdistettynä melkein mihin vain ja jos haluat voit pukea kaikki kevään ikivihreät kerralla, vaihtoehtoja on lukuisia. Itse himoitsen isoa vaaleaa farkkutakkia jonka voisin pukea midimittaisen raitamekon kaveriksi ja heittää kukkarepun selkään. Jos joku on jossain bongannut täydellisen farkkutakin niin vinkkejä otetaan vastaa :)

Ja kuten kuvista näkyy hiukseni ei ole enää kovinkaan persikkaiset. Mikä kertoo usein ja nopeasti vaihtuvista mielihaluistani ja siitä että värihoitoaineeni loppui. Tietenkin olisin voinut ostaa hoitsikkaa lisää, mutta persikkainen sävy oli aika hankala. Sen ylläpitäminen vaati pitkiä vaikutusaikoja ja hoitoa joka pesu kerralla, muuten sävy muuttui vain oranssiksi. Lisäksi olin hieman ihastellut jo muita värejä, hemmetin Pinterest!
Sävytin hiuksiani harmaalla Color maskilla, jotta saisin punaisuutta pois. En ajatellut tälläistä sävyä, mutta seuraavaan kampaamo käyntiin saakka mennään jotenkin näin.


 Kengät || Vans, Caliroots

Toppi || Bikbok

Neule || Bikbok



Ja lopuksi vielä Vans-kisan voittaja! Tadaaa-Metallinhohtoiset, moniväriset tennarit täydentävät nyt meikän kenkäkokoelmaa!! Kadut alkavat olemaan jo pääosin kuivia, vielä kun tarkenisi kulkea paljain nilkoin niin nämä pääsisivät käyttöön. Kisa oli tiukka ja voittajan valitsin oikeastaa koska bongasin nämä todella hyvästä tarjouksesta. Ja täytyy sanoa että tein loistavan valinnan, vaikka taktiikka olisi voinut pettää pahastikkin. Auringonvalon osuessa kenkiin ne loistavat sateenkaarenväreissä.

sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Smoothie in a Jar


Okei, olen vähän hullaantunut näihin smoothieisiin! Ne on niin ihania välipaloja, jota voi koristella ja sommitella monin eri tavoin. Visualistin lemppari ruoka on kaunis ruoka (no okei kyl sen pitää maistuakkin hyvältä). Voitte vaan kuvitella kauanko menee ennenkö pääseen syömään :) Nää herkut kun ei varsinaisesti ole mitään pikaruokaa.

Tällä kertaa halusin jotain vähän makeempaa, joten lisäsin purkkiin suklaata. Nam! 


Smoothie in a Jar

Pohja kerros:

rahka
mustikka
banaani
kiivi

Toinen kerros:

mango jugurtti

Koristelu:

kiivi
cloetta sprinkle, salted icecream waffel - suklaa






Nautinnollisia herkkuhetkiä!

lauantai 19. maaliskuuta 2016

Valot pois


Tänään vietetään kymmenettä kertaa WWF:n Earth Hour ilmastotapahtumaa. Illalla maailma sammuttaan valonsa tunniksi ja osallistuu näin ilmastotalkoisiin. Tänä vuonna teemana on maailman suurin kynttiläillallinen, sammuta siis illalla klo:20.30-21.30 väliseksi ajaksi valot ja telvisio. Vaihdan ne kynttilöihin ja kirjaan, tai nauti lasillinen ystävien seurassa, rentoudu. 



Lähde siis mukaan ilmastotalkoisiin ja käy ilmoittautumassa täällä. 
Pienistä teoista tulee suuria, kun ne tehdään yhdessä! <3





SWETARI || ADIDAS, Zalando

TOPPI || ZARA

FARKUT || LEVIS, Asos marketplace


Ihanaa lauantaita! xoxo


tiistai 15. maaliskuuta 2016

Olkkarinpöytä




Ikean Lack-sohvapöytäni alkoi näyttämään hieman kellastuneelta ja siitä löytyi useampaakin kynsilakan sävyä, joten päätin hieman päivittää sitä. Uusi pöytä kävi mielessä, mutta ainut minkä kelpuutin oli himpun verran yli budjetin. Joten päätin vähän fiksata vanhaa pöytää.


Ja oikeastaan tiesin heti mitä halusin pöydälle tehdä. Halusin marmoroida sen. 
Ostin Kodin Terrasta sisustuskalvoa eli kuviollista kontaktimuovia, joka sopi budjettiin täydellisesti sillä maksoi vain 9,95€. Yksi rulla riitti loistavasti pöytään ja ylikin jäi.



Kalvoa laittaessa sai olla tarkka ettei alle jäänyt ilmaa, ikkunalastalla sai kuplat vedettyä helposti pois.



Pöydästä tuli upeampi kuin osasin odottaa, se jopa näyttää painavalta. Sain kalvon laitettua siististi ja kun pöydän reunatkin päällysti niin vaikutelma on aidompi. Oma isäni muisti ihanalla naistenpäivä kukalla, joka täydensi uuden pöydän. Nyt kun saisi vielä puhtaan maton(tai uuden) ja toimivat säilytyskorit pyödän alatasolle, niin olohuone olisi perfect!



Lisäksi sain uuden upean kuvaustaustan, aah. Ruokakuvat, korut ja muut asetelmat näyttää niin hyviltä marmoripintaa vasten. Tätä tulette näkemään p a l j o n ! 




Ja kuten sanoin tuota kontaktimuovia jäi aika paljon, joten päätin päällystää myös läppärini kannen. Valkoisessa läppärissäni ei sinällään ollut mitään vikaa, mutta nyt pienen fiksuksen jälkeen se näyttää kalliimmalta ja uudemmalta. Mihin muuhun voisin tätä vielä käyttää?



Sisustuskalvoja löytyy montaa erilaista kuosia ja väriä, ja niitä voi käyttää erittäin moneen tarkoitukseen. Olen käyttänyt kalvoja ennenkin sisustuksessani, esittelen sen projektin toisella kertaa. Suosittelenkin tutustumaan ja kokeilemaan sisustuskalvoja, niillä saa vaikka keitiön kaapit uudistettua :)