sunnuntai 31. tammikuuta 2016

I freezer my jeans


Kyllä, minä pakastan farkkuni.
Joidenkin korvaan tämä voi kuulostaa hullulta, moni on jo varmasti kuullut pakastamisesta ja osa toivottavasti myös kokeillut. Eli pesun sijaan heitän farkkuni pakastelokeroon marjojen ja jätskien kaveriksi.



Pakastaminen tappaa bakteerit ja poistaa hajut, yö pakkasessa riittää. Saat siis puhtaat ja raikkaat farkut käyttöön heti seuraavana päivänä, mutta anna housujen hieman lämmitä ennenkuin vetäiset jalkaan ;) Jotkut suosittelevat pesua puolen vuoden välein, mutta se ei ole mielestäni pakollista. Itse pesen farkkuni yleensä vain jos niihin tulee vaikea tahra. Olen nähnyt farkut, jotka ovat olleet käytössä kymmenen vuotta, eikä niitä ei ole koskaan pesty. Ne näyttivät, tuntuivat ja tuoksuivat aivan puhtailta.

Miksi sitten kannattaa pakastaa?
No vesipesu kuluttaa farkkuja eniten, kangas ja väri huononevat. Vesi vie värin farkuista, jokaisella pesulla värit haalistuvat enemmän tai vähemmän. Pakastettuihin farkkuihin sen sijaan kuluu ajan mittaan persoonalliset kulutusjäljet. Ruotsissa esimerkiksi miesten takataskuissa näkyvät nuuskapurkin reunat. Ja samalla kun säästät farkkujasi, säästät myös luontoa. 
Pari vuotta käytössä olleet farkut, jotka on pesty kerran. Näiden tumman sinisten farkkujen vielä hieman himmeät kulutusraidat on tullut käytössä.
Jos kuitenkin peset farkkusi, niin tee se hellävaraisesti.
Lämpötila saa olla vain 30°C ja ilman huuhteluainetta, unohda myös rumpukuivaus. Sillä nykyään kaikissa farkuissa käytetään elastaania, joka ei kestä liian kuumaa ja myös huuhteluaine haurastuttaa sitä. Mikä johtaa farkkujen lörähtämiseen, eikä huonosti istuvat farkut ole kenenkään haaveissa.


Neule||Only, Catwalk // Farkut||Levis, Catwalk
Ja jos pakastelokeroon mahtuu kannattaa kokeilla pakastaa muitakin vaatteita. Etenkin neuleet jotka saattavat nyppyyntyä pesussa kannattaa ainakin välillä pakastaa. Niinhän petivaatteetkin viedään pakkasella ulos tuulettumaan, poistuu hajut ja pöpöt.

Suosittelen pakastamista aina myös asiakkailleni ja rohkaisen kaikkia ainakin kokeilemaan :)



sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Sunday outfit



Nyt kun ulkona on melkein kuuma, verrattuna viime aikojen pakkasiin, voi pukeutua hieman kevyemmin. Ja kuitenkaan en hylkää neuleita vaan hautaudun ihanaan neulemekkooni.
Avoin selkä on hieman rajottanut tämän käyttöä pakkasilla. Pehmoisen muhkean neuleeni kaveriksi sopii täydellisesti nahkajäljitelmä leggingsit, tykkään kontrasteista.
Rento mutta siisti look, toimii arjessa ja vaikka sunnuntaibrunssilla hienosti.


Neule||BikBok
Leggingsit|| Catwalk, pieces


Pitsiliivit||H&M
Neuleen alle voi pukea monenlaisia toppeja, vaikka selkä onkin avoin. Topissa kannattaa kuitenkin olla jokin juju, kuosi tai materiaali. Itse suosin ehdottomasti pitsiä, ja tällä kertaa haluisin tuoda selän leikkauksen esille kunnolla, joten jätin mahdollisimman paljon ihoa näkyviin.


Kello||Daniel Wellington
Korut||BikoBok // Laukku||By Malene Birger
Viimeistelen asuni aina koruilla ja muilla asusteilla. Muuten lopputulos näyttäisi kesken eräiseltä, jos joskus unohdan pukea korut on oloni hiukan alaston. Tapanani on usein kääriä hihoja jotta rannekorut ja kello näkyisivät, mutta tässä neuleessa on niin muhkeat hihat joten puin korut niiden päälle. 





Tämän talven suosikki kengät ovat ehdottomasti Timberlandit. Omani on ollut kovassa käytössä jo syksystä asti, mutta nyt lumen ja pakkasten aikana on huomannut kuinka hyvät kengät ovat. Ulkoillessa Meeran kanssa tarvitsen pitoa, jota nämä kengät antavat oikein hyvin. Timpat ovat hyvät jalassa ja niillä jaksaa koko työpäivän leikiten. Lämpöä olen viime aikojen pakkasilla lisännyt villasukilla, mutta olenkin palelija. Ensi talvena haluan Timberlandit toisessakin värissä.



Tulppaanit ovat yksi ensimmäisiä kevään merkkejä. Ne tuovat kotiin raikasta fiilistä ja hyvää tuoksua. Kukat eivät ole pitkäikäisiä, mutta tässä muutava vinkki tulppaanien hoitoon. Leikkaa pieni pala juuresta ja laita maljakkoon viileää vettä. Pelkkä vesi riittää, virkisteet/lannoitteet vain nopeuttavat tulppaanien kukintaa ja niin ne kuihtuvat nopeammin. Tulppaanit viihtyvät viileässä, älä siis laita niitä patterin viereen. 


 Ihanaa sunnuntaita! <3

keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Hairdreams




Vasta viime kesän lopussa luovuin merenneito hiuksistani. Tällöin sanoin kampaajalleni että, eiköhän nämä erikoisvärit ollut tässä, alan oleen kuitenkin jo vähän vanha.
Pah. Mun ei koskaan pitäisi sanoa ei koskaa. Koska se tarkoittaa automaattisesti sitä että viimeistään puolen vuoden päästä haluan juuri sitä, mitä ei koskaan pitänyt haluta.
Tämä on todettu ennenkin...

Eli mitä seuraavaksi?





Tässä viime kesän ja viime vuosien väri loistoa, tai osa siitä. On tullut kokeiltua kyllä yhtä sun toista.
Kaikki nämä on ihanan ystäväni ja huippu kampaajani Pilvin käden jälkeä.
Pilvi työskentelee Salon Violetissa, hämeenlinnassa ja häntä voin todellakin suositella. 
Se nainen osaa hommansa.


Tällä hetkellä hiukseni on luonnollisemmat kuin, ööh, hyvin pitkään aikaan. Suklaanruskeat, luonnollisesti raidoitetut hiukseni ovat hyvin lähellä omaa sävyäni. Tykkään kyllä luonnollisuudesta, ja onhan se yksi kova trendi tällä hetkellä. Ja mikä ihaninta juurikasvu ei erotu juuri ollenkaan. Silti mielisin saada hiuksiini jotain pientä twistiä.
Tällä kertaa en ole valmis leikkaamaan hiuksiani, vaikka polkka tukka kuinka sopisikin. Ja otsatukka on ehdoton nou nou! Eli väreillä nyt leikitään.

Ja jotain tälläistä olisi himotuslistalla <3





Mitä sanotte?








sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Free Weekend






Ollaan Meeran kanssa nautittu vapaasta viikonlopusta ja upeista ulkoilu säistä. Tuo likka niin rakastaa lunta ja frisbeen perässä juoksemista. Tai tässä tapauksessa heiteltiin ämpärin kantta, joka toimi oikein hienosti niin kauan kuin kesti Meeran hampaita. 






Ja ulkoilun jälkeen tulee aina nälkä. Meera olis tahtonut maistaa myös, vaikka hänelle oli ihan omat herkut tarjolla. Ja tämä mitä mä söin, salaattia, pastaa, paistettua chilitofua ja paprikaa+paahdettuja siemeniä, päälle ripottelin vielä ravintohiivahiutaleita, yam.

Ai mitä hiutaleita? Oluthiivahiutaleita eli ravintohiivahiutaleita. Näissä juustoa muistuttavissa hiutaleissa on mm. proteiinia, b-vitamiineja ja hivenaineita. Ihan täydellistä pastan tai salaatin kanssa. Sopii kuulemma mausteeksi myös popcorniin ja sitä täytyykin ehdottomasti kokeilla.



Ihanaa viikonloppua!



torstai 14. tammikuuta 2016

Rey's Triple Buns


En tiedä miten tämän jutun tekeminen kesti näin kauan, oltiin kuitenkin melkein ensi-illassa katsomassa Star Wars The Force Awakens. Ja se oli mahtava!
Heti kun Reyn eli Daisy Rindleyn kampaus tuli ensi kerran kuviin, olin varma että tästä tulee uusi hitti. Kolmelle nutturalle sidotut hiukset on helppo toteuttaa, kampaus on kestävä ja toimii monessa tilanteessa.



Nutturat saa tehtyä pitkiin tai vähän lyhyempiin olkapäille ylettyviin hiuksiin. Tarvitsee vain ponnareita ja pinnejä. 
Tässä tutorial Reyn triple buns - kampauksen tekoon.








Omat hiukseni eivät tahtoneet taipua alimmassa nutturassa, joten jätin vain sen kierittämättä. Nämä nutturat tulee olemaan niin kiva vaihtari leteille joita olen tykännyt pitää. Helppoa ja nopeaa.





The Force Awakens oli huikea leffa, viimeiseen puoleen tuntiin tuskin hengitettiin ollenkaan. Elokuvan 3D-versio oli ehdottomasti näkemisen arvoinen, vaikka lasien alta saikin kyyneliä pyyhkiä vähän väliä. Katsoisin koska vaan uudelleen, enkä todellakaan malttaisi odottaa seuraavaa osaa.

BB-8 ja Rey




sunnuntai 10. tammikuuta 2016

To-do list 2016


Yleensä uuden vuoden lupaukset unohtuu jo parin viikon viimeistään kuukauden jälkeen. Tänä vuonna en siis tehnyt varsinaisia lupauksia, vaan listan mitä haluan tehdä.



Joogaa - uusi harrastus, jos tämän kömpelyksen saisi taipumaan johonkin uuteen. Ja ihanan yoogaian ansiosta saan harrastaa rauhassa kotona.

Käy keikoilla -ja tällä tarkotan enemmänkin pubi ja baari keikkoja, en jättilavoja.


Harrasta Meeran kanssa - opetellaan temppuja, jäljestystä ja ehdottomasti leikitään.


Juokse - joskus rakastin juosta, jostain syystä se on jäänyt, mutta kun pakkanen hellittää me aletaan taas juosta.


Kokkaa erilaisia ruokia - terveellistä ja tietty vegeee!


Valvo yön yli - katsele tähtiä ja auringon nousua.


Opiskele valokuvausta - hankin kunnon kameran, opiskelen kirjoista tai vielä parempi olisi valokuvauskurssi.



Lähde treffeille - toivottavasti tämä ei nyt aiheuta älytöntä treffikutsujen tulvaa. Valikoin kuitenkin hieman.

Lähetä postikortti - niitä saa liian harvoin. Osotteita saa laittaa tulemaan!




Vuoden lopulla olen toivottavasti tehnyt kaikkea tätä ja vielä paljon enemmän.










torstai 7. tammikuuta 2016

My home, part one


Aina näin alku vuodesta se iskee, sisustusvimma!
Kai se johtuu uudesta vuodesta ja auringosta, joka pimeän loppu vuoden jälkeen näyttäytyy entistä useimmin. Ja mitä se aurinko paljastaakaan, tunkkaisen sisustuksen. 
Haluan jotai uutta! 





Näillä pakkasilla kun ei mielellään laita nenäänsä ulos, niin on hyvää aikaa tehdä suursiivous.
Somistajalle tämä suursiivous on vähän erilainen. Siihen voi mennä pari päivää ja muutama satanen. Hups.
Alkuun saan siivottua vähän, sitten kun vastaan tulee kaappi, laatikko tai vastaava, ja sen siivoaminen  saan aikaan sotkun muualle. Eikä se edes ole pahinta, vaan kynttilät, purkit, tyynyt ja muut esineet. Se niinden asettelu ja paikkojen vaihtelu saattaa viedä tunteja. Puhumattakaan jos käyn välissä nettikaupoista katsastamassa uusia mahdollisuuksia, ja niitähän on. 

Viime kesänä asunnossani oli putkiremontti, sen aikana uudistin myös hieman seiniä.
Poistin vanhat tapetit ja maalasin seinät uudestaan. Kuulostaa simppeliltä, no sitä se ei ollut.
Tietysti tapettejen poisto, seinien tasoitus ja perus maalaus sujui näppärästi, mutta kun en ihan valkoisia seiniä halunnut...


Sandberg|Otto
Kaikki lähti tästä tapetista, johon ihastuin ensisilmäyksellä. Tapetti vain maksoi n.100€ rulla, joten makuuhuoneen seinästä olisi tullut noin kolmensadan euron arvoinen. Aika paljon.
Kävin jo ihan liikkeessä asti ihailemassa tapettia, kunnes keksin ratkaisun. 
Tee se itse!
Mietin erilaisia tapoja toteuttaa ruudukon, paras ratkaisu oli Sharpie!
Siis mikä ihana tussi Sharpie onkaan, se kestää aurinkoa, kemikaaleja, kulutusta ja tarttuu aikalailla kaikkeen. Itse käytin ruudukkoon kahta eri tussia saadakseni viivoista eripaksuiset, lisäksi tein ruuduista isompia kuin alkuperäisessä tapetissa.
 Piirsin vatupassin avulla ruudukon pohjan valkoiseksi maalatulle seinälle, siihen meni viisi tuntia. Tusseilla piirtäminen kesti pari tuntia vähemmän. Kädet oli aika kipeet tuon päivän jälkeen.



Ja luojan kiitos en ole vielä kyllästynyt seinään. 
Mitä makkari nyt siis kaipaa?
Vähän väriä ja maton. Lattia on näin talvella niin kylmä että tekisi mieli laittaa kahdet villasukat jalkaan, hurr. Löysin hobby hallin nettisivuilta ihanan näköisen villamaton, joka oli vieläpä tarjouksessa. Ja vaikka niin kovasti haluisin vaalean maton, koska lattia on niin tumma, niin valitsin silti harmaan. Kotieläintaloudessa olen kantapaankautta oppinut ettei valkoinen ole hyvä. Ellei sitten halua pestä mattojaan joka kuukausi.

Väriä on siis hankittava jotenkin muuten, kuten tyynyillä ja muilla tekstiileillä. Jää nähtäväksi mitä keksin.



Sellainen makuuhuone. Arvatkaapa oliko helppoa keksiä olohuoneeseen sopiva seinä tämän jälkeen. Ei ollut.
No kerron siitä toisella kertaa, nyt lähen testaamaan uutta harrastustani, joogaa!
Siitäkin myöhemmin lisää.