torstai 25. helmikuuta 2016

Vans ja valinnan vaikeus

Kevät tule jo! Aurinkolaseja on jo onneksi välillä päässyt pitämään, but it isn´t enough!
Tahdon päästä pitämään tennareita ja kevyempiä takkeja.

Okei, pieni ongelmahan tässä tietenkin on. Ne uudet tennarit odottaa vielä kaupassa, vain koska en ole osannut päättää parasta kuosia. Hankintalistallani on siis Vansin slip-onit ja haluan ne ehdottomasti värikkäänä ja printillisenä. Valkoisia kenkiä löytyy jo tarpeeksi ja Vans jos kuka osaa nämä printti hommat.

Nyt täytyykin kysyä teidän mielipidettä. Näistä jokainen on omalla tyylillään ihana ja kuitenkin kengät ovat aika erilaisia, joten help!?

Nuo metallinhohtoiset voi tässä joukossa vaikuttaa hieman pliisuilta, mutta niissäkin on jotain. Ja  viimeinen vaihtarini löytyi juniori osastolta: flamingoja <3

 Pienijalkaisten kannattaa ehdottomasti stekata lasten mallistotkin, sillä monilla merkeillä lasten koot riittävät 38 asti. Mallit ovat samanlaisia mutta hinnat halvempia ;)

Aika vaikee valinta vai mitä?




sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Mutsifarkut

Kerroin että sain tälläisen ihanan paketin muutama päivä sitten.
Se sisälsi vielä ihanemmat farkut. Ja tällä kertaa ne ei ollut ihan ne perinteiset pillifarkut, joita on naisten ja miestenkin jalassa nähty viime vuodet, vaan tämän hetken kuumimmat mutsifarkut.

Olin jo pitkään etsinyt täydellistä mallia, alkuun ajattelin sen olevan helppo homma, koska mutsifarkut ovat tällä hetkellä niin haluttuja. Mutta eihän se niin helposti mennyt, varsinkaan kun olin tapani mukaan asettanut aika kovat kriteerit näille pöksyille.
Rakkauteni leviksiin ei oikein antanut tässäkään kohtaa periksi, värin piti ehdottomasti olla vaalea (ehkä vähän sellainen "junttiväri"), rikottuja en halunnut ja vyötärön oli oltava korkea. Ihan helppo siis, or not. Kokeilin kyllä muitakin kun leviksen farmareita, mutta ei. Tosi leevejäkin koitin useamman mallin, niistä löysin liian matalaa vyötäröä ja liian tiukkoja reisiä.

Sosiaalisessamediassa näkyy paljon mutsifarkkuja, juurikin leviksiä ja malliltaan 501, mikä on siis tämä klassikko. Sitä minäkin etsin, turhaan. Kaikissa oli turhan matala vyötärö. Lopulta aloin muistella kuinka levis on mallejaan muunnellut vuosien aikana. 
Ja Bingo! Vintage Leviksiä löytyi asoksen marketingplacesta, nettikauppa josta en tiennyt mitään. Apua!


Tutkin hieman Asos marketplace sivustoa ja pian selvisi siellä olevan useita myyjiä samassa paikassa, ilmeisesti vähän kirppis tyyliin. Asos pelkästään on tunnettu ja omalla kokemuksella ainakin luotettava, joten uskallauduin kokeilemaan. Riskinsä tässä kuitenkin oli, koska vaihto ja palautus maksaisivat ekstraa. Nämä levikset olivat edullisemmat kuin normaalisti, tiesin kokoni aika varmasti ja malli näytti hyvältä, ajattelin kokeilla. Saisin housut kuitenkin myytyä ja tappio jäisi lopulta vähäiseksi.



Tein tilauksen ja jäin jännittämään. Sainkin pian sähköpostia jossa varmistettiin kokoni, opastettiin mittaamaan ja tarjottiin vaihtamaankin kokoa vielä tarpeen mukaan. Pian tarkistus viestin jälkeen hain postista pakettini. Kun olin avannut kuljetuspussin, sisältä paljastui paperilla ja narulla sidottu paketti ja tietenkin myyjän käyntikortti. Tässä kohtaa olin jo aivan haltioissani vaikken ollut edes nähnyt housuja vielä. Viimein sain paketin avattua ja käteeni täydellisen "juntti" vaaleat farkut, jotka olivat vahvaa ja jämäkkää kunnon denimiä (ei siis mitään superstretchsupersoft-kangasta). Kunnon denim pehmenee ajan kanssa ja muotoutuu käyttäjän päälle. Juuri oikea materiaali tämän mallisiin farkkuihin. Korkeavyötärö, istuva takamus, sopivasti väljä reisi ja rento puntti.







Olen rakastunut!💋

torstai 18. helmikuuta 2016

Vaatekaapin puhdistus



Työssäni olen kokoajan tekemisissä vaatteiden parissa ja se näkyy myös vaatekaapissani. Se pursuaa ja rehellisesti sanottuna kaikki ei taida edes mahtua kaappiin, aina jotain on oltava pyykissä. Eräänä aamuna taas hermoistuin vaatteideni epäjärjestykseen, vaikka juuri olin kaapin siivonnut. Sotkuinen vaatekaappi on mitä raivostuttavin juttu, sieltä ei löydä ikinä mitään, kivat vaatteet katoavat ja unohtuvat sotkun keskelle. Ja entä se pino neuleita joita en ole käyttänyt miesmuistiin, no se tönöttää siististi paikallaan vieden tilan kaikilta muilta, kiva.



Päätin että taas olisi aika vaatekaapin puhdistukselle. Raa'alla kädellä kaikki mitä en ole hetkeen käyttänyt tai mikä ei sovi enää lähtee kirppikselle. Enkä puhu nyt pelkästään vaatteista, vaan myös kengistä, laukuista ja muista assareista. Ehkä muutamat sisustus jututkin joutavat lähteä.




Tietenkään tämä nyt ei ollut niin helppoa, tehdään kaikki heti-juttu, vaan koska tavaraa on niin paljon, että joudun ottamaan kirppispöydän useammaksi viikoksi ja viemään tavaraa pikku hiljaa, nämä kun ei mitenkään mahdu kerralla. Varsinkaan kun muistin jo vintille viemäni ikea-kassit jotka odottavat kirppikselle pääsyä.

Kuvissa näkyy muutamat herkut, jotka saavat jatkossa tehdä jonkun toisen onnelliseksi. Eli jos mielenkiinto heräsi ja haluat käydä katsomassa löytyykö sulle jotain sopivaa niin mun pöydän löydät Hämeenlinnan Suurkirppikseltä, pöytänumero on 246.




Ja kun kaappiin tekee tilaa, niin voi hyvillä mielin hankkia vähän jotain uuttakin. Sain juuri tälläisen ihanan paketin, joka sisälsi jotain mitä olen jo kauan etsinyt. Esittelen paketin sisältöä seuraavassa postauksessa.

Mukavaa viikonlopun odotusta!💋

sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Ystävänpäivä brunssilla



Jenkeissä vietettävä Valentines day on hyvin erilainen kuin Suomen Ystävänpäivä. Maailmalla juhlitaan rakastavaisten päivää, kun taas täällä pohjolassa enemminkin hyviä ystäviä, tai ainakin näin itse ajattelen.





 Meidän viiden hengen ystäväpiiri on ollut koossa koulu ajoista asti. Ensimmäiseen näistä naisista tutustuinkin jo lastentarhassa. Vuosien aikana osa on muuttanut kauemmaksi ja osa lähemmäksi. Näkeminen ei ole päivittäistä, eikä edes välttämättä nähdä moneen kuukauteen. Silti aina kun näemme niin on kuin emme olisi olleet erossa hetkeäkään. Mikä on ehdottamasti yksi aidon ystävyyden merkki.



Ja koska tiesin että brunssilla tulee olemaan älyttömän hyvät pöperöt, niin ajatuskin tiukoista farkuista kauhistutti. Siksi valitsin rennon mekon, sukkahousut ja lämmittävät ylipolven villasukat. Käytän liian vähän mekkoja, ehkä siksi että harvoin löydän sellaisen jossa tuntisin oloni mukavaksi. Tämä Carlingsilta ostamani mekko osoittautui positiiviseksi ylläriksi, rento ja helppo hengittää. Ei aiheuttanut jäykkää fiilistä tai pakottavaa tarvetta päästä vaihtamaan vaatteita.
Tämä ihanuus pääsee kyllä ihan päivittäiseen käyttöön.



Topshopin pikkulaukku on vienyt sydämeni täysin. Eikä mikään ihme, en ole löytänyt mitään vikaa laukusta, vaikka aika vaativa olenkin. Joten tätä tulette näkemään jatkossakin ja paljon.

Laukku||Topshop, Zalando

Ihanaa Ystävänpäivää kaikille! <3





maanantai 8. helmikuuta 2016

Breakfast

Joitain vuosia sitten en oikeastaan syönyt aamiaista ollenkaan. Se ei maistunut ja aamuisin tuli aina kiire, tykkäsin nukkua mahdollisimman myöhään. Alas sai ainoastaan kupin kahvia, jos sen ehti keittää. Mutta nyt aamiainen on paitsi se päivän tärkein ateria, niin myös päivän paras ateria. Vieläkään en herää kukonlaulun aikaan ja työpäivinä tulee yhä välillä kiire, mutta silti en pysty jättämään aamiaista väliin kuin äärimmäisessä hädässä.


Työpäivien aamupala on yleensä aina se sama, puuroa, raejuustoa, mehukeittoa ja jäisiä marjoja. Tämä setti on jäänyt treeniruokavaliosta, se on maistuvaa, nopea ja terveellinen, lisäksi sillä jaksaa pitkälle. Sopii kiireisiin aamuihin loistavasti, kun syömiseen on aikaa max. 15min. Ja jos aikaa on vielä vähemmän surautan rahkan, kaurahiutaleet, mehukeiton ja marjat pirtelöksi. Sen saa helposti napattua mukaan ja juotua matkalla.




Kiireetön aamiainen on kuitenkin se paras juttu. Silloin saa nauttia mauista, tuoksuista ja ulkonäöstä. Mielestäni aamiainen on ehdottomasti yksi kauneimpia ruokia ja niitä tuleekin kuvattua usein, oikeaa silmän ruokaa. Entä onko parempaa kuin tuoreen kahvin ja vasta leivotun leivän tuoksu? Ja ei, en itse leivo leipää, mutta naapuriin syksyllä avatusta kahvilasta saa tuoretta leipää vaikka joka aamu. Tietenkin leivän lisäksi on muitakin herkkuja, kuten pannukakut, munakkaat, jugurtit, murot ja hedelmät. Sitten vielä kaikki ne juomat. Niitä on tarjolla niin monenlaisia, kahvia, lattea, cappucinoa, kaakaota, teetä, tuoremehua ja smoothieta. Aamiaispöydässä tulee vain valinnan vaikeus. 



Uusin suosikkini on smoothie bowl. Visuaalisesti näyttävät kulhot ovat iso trendi sosiaalisessamediassa ja kyllähän näitä kuvia katselee ihan mielellään, välillä kuolaa suupielistä pyyhkien. Smoothie bowl on siis paksumpaa, lusikoitavaa smoothieta joka on koristeltu näyttäväksi.

Vinkki! Pilko hedelmät valmiiksi annospusseihin ja heitä pakkaseen. Saat smootheistasi kylmempiä ja hedelmät eivät ehdi pilaantua.  

Psst.. Smoothie bowl ei sovi kiireisiin aamuihin ;)

Smoothie bowl

Smoothie:
• rahkaa
• lehtikaalia
• jäistä banaania
• kiiviä
• päärynää

Koristelu:
• jäisiä mustikoita
• kuivia
• lehtikaalia
• siemeniä
• banaania




Enjoy your breakfast!







perjantai 5. helmikuuta 2016

Peachy Hair


Muutama viikko sitten kerroin teille hiushaaveistani ja eilen vihdoin istuin kampaajani penkkiin hieman jännittyneenä mutta todella innoissani!

Haaveenani oli persikan sävyiset hiukset, joissa tyvi olisi kuitenkin lähellä omaa sävyäni. En kuitenkaan halunnut perinteistä ombré-liukuvärjäystä, jossa tumma tyvi liukuu vaaleaan pikku hiljaa. Vaan toivoin että vaalennus tehtäisiin raidoittamalla, kuitenkin vaalentaen latvan kokonaan.

Käytimme värjäykseen uutta Sensido Mix&Match väriä. Sarjan väreistä sekoitettiin juuri haluamani persikkainen värisävy, jolla hiukseni sävytettiin blondauksen jälkeen. Ja mikä parasta, sain ostaa purkin samaa persikansävyistä värihoitoainetta itselleni, eli pystyn ylläpitämään väriä myös kotona.

Ja tietenkin tässäkin projektissa oli haasteensa. Nimittäin viime kesänä hiuksissani oli turkoosinvihreä väri ja tietenkin kaiken värin alta latvoistani löytyi vielä ripaus vihreää. Pelkäsimme sen haittaavan lopputuolosta, mutta niin ei kuitenkaan käynyt. Vihreää paljastui ainoastaan muutamiin kohtiin ja persikan punainenpigmentti neutralisoi vihreän sävyn, lopputulos oli vihertävissä kohdissa ainoastaan hieman vaaleampi. Kuvissa vihreyttä ei edes huomaa.

















Tämän muodonmuutoksen sai aikaa ystäväni ja kampaajani Pilvi. Hän työskentelee Salon Violetissa ja aikaa Pilville pääset varailemaan täältä. Pilvi aloitti myös oman blogin kirjoittamisen, käy lukemassa kampaajan mietteitä hiuksista ja kauneudesta täältä.




Lopputulos on mielestäni loistava, värin vaihtuminen toiseen saatiin mielestäni onnistumaan juuri niinkuin halusinkin. Hiusteni persikkainen sävy tulee oikeuksiinsa livenä, koska kamera saa sävyn näyttämän hieman erilaiselta valosta riippuen, kuten kuvista ehkä huomaa. Mutta koko ajan lisääntyvä valon määrä auttaa varmasti saamaan myös kuviin oikean sävyn.






Ihanaa kevään odotusta kaikille!