tiistai 28. kesäkuuta 2016

Risuja ja ruusuja


Tadaa, uudet upeat hiukseni! No ei vaiskaan :D

Kaikki ei mennyt ihan niinkuin piti, sillä ikävä kyllä kampaajani joutui perumaan aikani sairastumisen vuoksi. Ärsyttävää, varsinkin kun niin kovasti odotin uutta väriä, mutta kipeenähän ei töitä tehdä. Joten nyt sitten kärsin vielä hiukan(toivottavasti vain hiukan) pidempään tästä tukkakriisistä, plääh..

Kun kuulin kampaajani peruutuksesta niin jopa hieman naurahdin. Tänä vuonna kun on sattunut niin monta pientä ja suurta vastoinkäymistä, että olisi ollut suorastaan ihme jos tämä olisi onnistunut ilman ongelmia. Ehkä tämä mahdollistaa itse värjäyksen onnistuvan täydellisesti. Täytyy vain toivoa että onneni olisi kääntymässä.



Hiusteni värikriisin takia olen pitänyt hiuksia kiinni enemmän kuin yleensä, siis oikeastaan lähes koko ajan, ja siksi onkin tullut kokeiltua jos jonkinlaisia kampauksia. Pääasiassa olen suosinut lettejä ja nyt yrittänyt hieman suunnitella kivoja juhlakampauksia ystäväni tuleviin häihin. Tästä tuskin tulee hääkampausta, tuo letti kun jää niin lyhyeksi. Mutta siis kiedoin noi kalanruotoletit yhteen isoksi letiksi, lopputulos kivan boheemi. Mitä tykkäätte? Siis kuvitelkaa erilainen, joku sellainen kivan ruskea väri :D

 


Ja hei, nyt kun on reilut puoli vuotta tullut kirjoiteltua tätä blogia, niin kiinnostaisikin kuulla hieman enemmän teidän mielipiteitä. Eli, mitä toivoisitte enemmän tai mitä vähemmän? Onko jotain mitä olen unohtanut kokonaan? Minkä tyylisiä juttuja kaipaatte?

Kirjoitelkaa siis risuja ja ruusuja kommenttiboksiin, facebook-sivuille tai laittakaa vaikka viestiä ihan suoraan mulle. Olisi kiva saada palautetta ja kehittää blogia eteenpäin.


maanantai 20. kesäkuuta 2016

NYXin huulipuna testattu +suoraväri tuskailua


Vihdoin ja viimein sain hankittua kauan himoitsemani huulipunan NYXiltä. Olen lueskellut ja kuunnellut ihmisten hehkutusta tästä merkistä jo pitkään, ja nyt keväällä tämä merkki saatiin myyntiin myös Suomeen. Meikkejä on saanut tilattua netistä jo pidempään, mutta jos on niinkuin minä ja ei uskalla huulipunan sävyä päättää näkemättä livenä niin, läheimmän kauppasi löydät täältä.
Supersuosittu merkki on osoittautunut kaiken hehkutuksen arvoiseksi. Puna pysyy huulilla pitkään siistinä, sävyjä on mistä valita ja punista löytyy, joko kiiltoa tai trendikästä mattaa. NYX yllätti myös hinnallaan, se ei ollutkaan älyttömän kallis niinkun olin kuvitellut, vaan huulipunat/kiillot oli hieman alle 10€ ja muutkin meikit samassa hintaluokassa. 


Meidän Emotionin hyllyt oli ostettu aika tyhjiksi. Petyinkin hiukan kun etukäteen haluamaani sävyä ei ollut hyllyssä, mutta vilkaisu muihin sävyihin osoitti että vaihtoehtoja löytyy. Etsin vaalean nudea, mutta päädyin hieman tummempaan kun olin ajatellut. Eikä haittaa yhtään, I'm in loooov! Ostin mattapunani kaveriksi vielä nuden rajauskynän, sillä kotoa löytyvät olisivat olleet aivan liian punaisia. Hehkutin punaa heti äidilleni, joka suuntasi melkein samontein kauppaan ostamaan oma NYXin huulipunan. Ja siinä samalla tarttui makutuomarille mukaan myös toinen sävy, tällä kertaa kiiltävää huulikiiltoa. Nyt saan arpoa aamuisin kumpaa laittaisi :D



Niin ja hei, vaikka aikasemmin (siis vappuna) hehkutin näitä suoravärejä. Niin miettikää kaks kertaa, toisin kuin mä, ennenkun laitatte. En siis halua pelotella, mutta hieman varoittaa kuitenkin. Sen pois saaminen ei nimittäin ole välttämättä niin helppoa. Suoravärin siis kuuluisi haalistua ja hävitä pesussa. Niin kävi ystävälleni jonka pinkki tukka oli kuukaudessa taas blondi, sitä mäkin tässä odotin. Mutta ei, tämä siniturkoosivihreä(nyt vaan vihreä) on vielä kahden kuukauden jälkeenkin itsepintaisesti kiinni hiuksissani. Edes näissä kuvissa väri ei näytä niin pahalta kun se oikeasti on ja moni varmasti luuleekin että pidän väriä yllä. Kaikki yllättyvätkin kun kerron etten ole lisännyt väriä vapun jälkeen. 

Sininen väri on aina haastava, se olisi pitänyt viime kesästä muistaa, mutta värin jymähtämiseen vaikutti myös paljon hiusteni kunto. Vaalennetut ja huokoiset latvat imivät värin kiinni lujaan, kun taas terveempi tyviosa on jo omaa sävyä. Kannattaa siis ennen värjäyskokeilua tarkistaa hiusten kunto ja miettiä kauanko haluaa väriä katsella. Itse toivon pääseväni tästä pian eroon ja odotankin kampaajalle pääsyä kuin kuuta nousevaa. Pilvi joutuu taas melkoisen haasteen eteen. Muistaakaa aina keskustella kampaajanne kanssa ajan varauksen yhteydessä jos teillä on jokin isompi tai erikoisempi projekti tiedossa, näin kampaaja osaa miettiä etukäteen ja varata sinulle riittävän pitkän ajan. Tähän ei nimittäin ihan normi pari tuntia riitä. Mut saas nähdä saadaanko sininen katoamaan. Seuraavassa postauksessa näätte sit miten kävi. Jännittää!! :D



perjantai 17. kesäkuuta 2016

Kisaeväänä tofukolmioleivät

Viime aikoina olen tuskaillut erityisen paljon sitä mitä söisin. Tuntuu että koko kevät on puputettu aika pitkälti samoja ruokia ja nyt ne tulee korvista ulos oikein kunnolla. Aika aloittelevana kasvissyöjänä on vielä kovin vaikeaa keksiä uusia ruokia. Ja nyt muutaman aivan järkyttävän turhan kauppareissun jälkeen päätin että nyt on pakko etsiä jokin uusi resepti. 


Lähdin selailemaan vegeruokablogeja ja Paula Heinosen Pidempi Korsi-blogista löysinkin monta kokeilun arvoista reseptiä. Blogia selaillessa tuli vesi kielelle ja päätin että on aika rynnätä kauppaa. Ostoslistalle päätyi alkuun kahden reseptin ainekset, joista toinen tulee tässä.

Tänään siis testiin pääsee tofukolmioleivät. Ne osoittautuivat älyttömän helpoksi kisaevääksi näin futiksen em-kisojen kunniaksi(ja kyllä seuraan kisoja). Toki nämä leivät käyvät vaikka myös piknikille tai illanistujaisiin. Vaikka leivät ovat täysin vegaanisia, niin voin luvata että nämä maistuvat myös lihansyöjille.


Tofukolmioleivät
(neljälle)

300 g Jalotofun savutofua
 1 punasipuli
 1 porkkana
 1 sellerin varsi
 kourallinen tuoretta persiljaa
 3 rkl ravintohiivahiutaleita
 1 tl curryjauhetta
 5-6 rkl vegaanista majoneesia
suolaa ja pippuria
Leipää


Ota tofu paketista ja painele se kuivaksi talouspaperilla.

Leikkaa tofu, punasipuli, porkkana ja varsiselleri aivan pieneksi kuutioksi ja yhdistä kulhoon.


Hakkaa persilja hienoksi ja lisää joukkoon.


Lisää ravintohiivahiutaleet ja curry. Sekoita.


Lisää majoneesia haluamasi määrä. 


Mausta suolalla ja pippurilla.


Laita täyte leipien väliin, grillaa halutessasi.


Itse testasin näitä ensin tuoreena, N A M ! Ja sitten myöhemmin grillattuna, N A M N A M ! Vielä parempia saisi varmasti jos olisi kunnon grilli, mutta paistinpannullakin näistä sai herkullisia. 

Huomena testaan tuota toista reseptiä, luvassa myöskin kisoihin sopivaa evästä: tufunugetteja ja valkosipuli-inkivääridippiä. Kuka haluu tulla syömään? ;D


tiistai 14. kesäkuuta 2016

Supernaisen polttarit

Kuva, ByMikaelas, Mikaela Holmberg

Rakkaat ystäväni Katja ja Tuomo ovat menossa naimisiin tänä kesänä. Katjan olen tuntenut aina ala-asteelta asti ja sainkin kunnian olla yksi hänen kaasoistaan. Viime viikonloppuna pääsimme yllättämään Katjan ja viettämään hänen polttareita. Päivä oli täydellinen ja Katjan näköinen. Mukaan mahtui iloa, naurua, kyyneliä ja helvetisti rakkautta. 

Päivä startattiin prismalta,
Morsian oli hakemassa äidinmaidoin korviketta, koska luuli olevansa lapsenvahtina ystävänsä pienelle pojalle. Kauppareissu ei kuitenkaan sujunut ihan mutkitta, sulhanen hukkui heti alkuun(johkin kalja hyllyjen luo) ja sitä korvikettakaan ei tahtonut löytyä. Niinkun siinä ei olisi ollut jo tarpeeksi niin pian vartija tuli pyytämään morisianta mukaansa. Katjan ensimmäinen ajatus oli että nyt se Tuomo on seonnut :D Vartijakopin luona Katjan kuitenkin yllätti 15 naisen kirkuva joukkio, ja toinen saatiin kyyneliin heti alussa.


Polttarisankari pääsi ajelulle, kun muut vieraat siirtyivät linnanpuistoon.

Katja sai listan tavaroista jotka hän tulisi pakata mukaan ja asun jota käyttäisi sen päivän. Enkä osaa sanoa toista joka olisi Wonderwomanin pukuun paremmin sopinut.


Linnanpuistossa meitä odotti brunssi. Pöytä notkui jos jonkinlaista herkkua, Katjan suosikkeja tietysti. Ja kun jokainen oli saanut mahansa täyteen siirryimme kisaamaan. Polttari olympialaisiin oli valittu lajeja tulevaa avioliittoja silmällä pitäen. Bridezilla Co. ja Vatkulit(munan vatkaajat) kisasivat toisiaan vastaan mm. vaipan vaihdossa, sormusten etsinnässä ja humala kävelyssä.


Isoin kisa käytiin kuitenkin futiskentällä. Pääsimme kokeilemaan kupalfutista, joka osaittautui älyttömän hauskaksi ja todella raskaaksi lajiksi. Loppu pelistä ei meinattu päästä enää ylös pallon kanssa. Jokainen taisi seuraavana aamuna valitella kipeitä etuolkapään lihaksia. Pallon kanssa kaatuilu oli superhauskaa ja lopuksi hetki pyörittiinkin pallolla ympäri ihan muuten vaan.
 Palloja pääsee vuokrailemaan täältä.


Kupliksen jälkeen käytiin Ravintola Hällässä syömässä. Josta lähdimme mökille, vaikka morsian luulikin hieman jotain muuta. Sillä matkan aikana hänelle kerrottiin seuraavan paikan olevan lavatanssit, jossa hän joutuisi lavalle laulamaan karaokea. Painetta lisäsi vielä tanssien pääesiintyjä Suvi Teräsniska. 


Katjan onneksi emme kuitenkaan ollut häntä viemässä lavatansseihin vaan mökin rauhaan. Jossa ilta jatkui erilaisten leikkien ja hengailun merkeissä. 


Mökillä oli tietenkin myös morsiussauna. Savusaunan lämmössä pesimme ja valmistelimme morsiammen tulevia häitä varten. Pahalla vihdalla ja suolalla karkoitettiin vanhat heilat. Onnea, varallisuutta ja hedelmällisyyttä lisättiin pesemällä morsian jauhoilla ja hunajalla. Lopuksi hyvä vihta heitettii saunan katolle ja siitä ennustettiin esikoisen sukupuoli. Katja sai myös kuulla vinkkejä tulevaan avioliittoon ja perhe elämään.


Juhlat jatkuivat auringon nousuun saakka ja aamu viiden aikaan kömmimme nukkumaan.
Täydellinen päivä <3



perjantai 10. kesäkuuta 2016

Vinkkejä kirppikselle

Okei viime kerrasta ei taida olla paria kuukautta kauempaa, mut silti tätä tavaraa on taas aivan hirvee kasa lähdössä kirppikselle. Miten tää on mahdollista?

Nyt alkaa tuo kaappi näyttämään pikkusen siistimmältä ja valikoima järkevämmältä. Muutamia juttuja on nyt ostos listalla tän karsimisen johdosta. Mut onhan se järkevämpää laittaa se henkarissa ikuisuuden koskemattomana roikkunut toppi eteen päin ja hankkia tilalle jotain mitä tulee käyttyä.

Nyt tein tyhjennyksen siis todella rankalla kädellä. Sillä huomasin että näitä epäsopivia ja kyttämättömiä vaatteita oli kertynyt, kevään tyhjennyksestä huolimatta, aivan liikaa. 


Hyviä ohjeita vaatekaapin uudistukseen tulee tässä,
  • Ensinnäkin pienet vaatteet kannattaa suosiolla heivata menemään. Muutamat tavoite housut tai suosikki mekon ymmärätää, mutta jokaista kiristävää neuletta ja toppia ei kannata kaappiin säilöä. Myöskään isoksi jääneitä vaatteita ei kannata jättää kaapin pohjille, kuka nyt niihin edes tahtoisi palata. Siis sovita vaatteitasi siivouksen aikana.
  • Yhden vuoden raja. Eli jos et ole käyttäny vaatetta viimeisen vuoden aikana niin tuskin tulet sitä enää päällesi pukemaan.
  • Jos vaate on rikki, siitä puuttuu nappi tai sauma on ratkennut, niin mieti tuleeko sitä oikeasti korjattua. Siis oma pino korjausta vaativille ja kaappiin vasta korjattuna, muuten sitä ei tule ikinä tehtyä. Uskokaa pois mä tiedän, vaikka ompelia ammatilta olenkin.
  • Nuhruiset ja kuluneet vaatteet kannattaa suoraan viedä kierrätykseen, ei siis edes kirppikselle. Ne nimittäin käyvät harvoin kaupaksi ja saattavat vaikuttaa muiden vaatteidesi myyntiin negatiivisesti.
  • Kannattaa kasata myös ehkä pino, niitä varten jotka hieman mietityttävät. Pinon voi lopuksi käydä läpi uudestaan. Pino kannattaa pitää erillään myös kirpparimyynnin ajan, sillä tuotteita voi lisäillä sen aikana. Itse ainakin innostun lisäilemään jos huomaan myynnin sujuvan hyvin.
Ja miten sitten saadaan mahdollisimman hyvät tulot kirppikseltä,
  • Siisti vaatteet. Pese ja silitä tarvittaessa. Poista mahdolliset lemmikkien karvat ja jos neule on kovin nyppyinen kannattaa kokeilla nukkan poisto konetta.
  • Älä vie liikaa vaatteita esille kerralla. Parempi lisäillä tuotteita aina muutaman päivän välein tai myynnin mukaan. Liian täyttä pöytää ei ole kiva penkoa. 
  • Muista myös käydä siistimässä pöytääsi säännöllisesti.
  • Hinnoittele järkevästi. Kirpputorilla on tarkoitus myydä edullisesti, 1-10€ sopii melkein kaikille. Joitakin takkeja ja hienoimpia mekkoja olen myynyt kalliimmalla, mutta en kovinkaan paljoa. Jos olet myymässä jotakin arvokkaampaa, kannattaa miettiä onko kirpputori paras mahdollinen paikka sille.
  • Muista myös tarkkailla tuotteiden hintoja. Jos jokin toppi on pyörinyt rekissä jo pari viikkoa voi olla tarpeen laskea hintaa hieman. Jo eurolla voi olla suuri merkitys.
  • Siirtele tuotteiden paikkoja. Pöydällä, sen alla vai rekissä, tuote kiinnittää huomiota eri paikoista erilailla.
  • Lajittele tuotteita. Neule, toppi ja farkut pinossa ei ole mitään järkeä. Tuotteet kannattaa laittaa pinoihin malleittain ja myös rekkiin kannattaa luoda järjestys. Itse tykkään laittaa vaatteet väreittäin.

Nyt tuli enemmän tekstiä ja vähemmän kuvia, mut näin tällä kertaa ja käykäähän hei tyhjentämässä mun pöytää, se löytyy Hämeenlinnan suurkirppikseltä pöytä nro.297