tiistai 31. toukokuuta 2016

Esittelyssä bikinit ja testissä raparpekoni


Mun uudet bikinit on täällä! Paketti saapui jo perjantaina ja sopivasti saadaankin nyt nauttia auringon lämmöstä. Uimaan en ihan vielä uskaltanut, vesi oli kuitenkin vain 19 astetta. Eihän kukaan niin kylmään uskalla kuin varpaat kastella, vai uskaltaako? 
No mutta biksuissa voi onneksi hengailla muutenkin kuin uidessa, etenkin näissä värikkäissä. Yläosa on niin toppimainen ja toppina se eilen toimikin. 


Vaikka suosin jatkuvasti enemmän kasvisruokia ja jopa täysin vegaanisiakin valintoja ruokavaliossani, niin tätä some ilmiötä oli kokeiltava. Testissä siis pekoniin käärittyä raparperia, eli raparpekonia. 

Eli siis mitä? No ensin raparperia kuoritaan hiukan ja sitten se sokeroidaan kevyesti. Sitten raparperit kääritään pekoniin ja grillataan. Aluksi miedolla lämmöllä, niin että pekonin rasvat lähtevät liikkeelle ja sitten lämpöä nostetaa, jotta saadaan kunnon paistopinta. Aika simppeliä siis.

 En oikein tiennyt millaista makuelämystä odottaa ja siksi on myös hiukan vaikea sanoa onnistuiko raparpekonit täydellisesti, tuossa meidän grillillä kun on hieman hankalaa noita lämpötiloja säädellä. Maku oli erikoinen, sillein hyvällä tavalla ja jostain syystä sitä on nyt vaikea kuvailla. Maistaisin ehdottomasti toistekkin, jo pelkästään vertailun vuoksi. 



NEULETAKKI || H&M

BIKINIT || GINA TRICOT

SHORTSIT || H&M

KENGÄT || BIRKENSTOCK



Meera kyllä ui meidän muidenkin puolesta. Pikku vesipeto <3

keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Boheemi kesähaalari


Mun siis piti kuvata ulkona ihanat kesäasukuvat tänään ja kuinkas sitten kävikää, pilvet peittivät auringon ja lopulta saatiin pieni sadekuurokin, niin mun tuuria. Eli ei siis kesäkuvia tänään, mutta napsin kuitenkin muutamat kuvat sisällä. Tosin ei siitäkään meinannut tulla mitään, ja jouduinkin käsittelemään kuvia aika rajusti. Laatu siis hiukan kärsi, mikä tuskin teitä haittaa mutta omaa silmää se hieman häiritsee. Ja jos totta puhutaan niin ei se mallikaan ollut tänään parhaimmillaan. Jostain syystä jokaisessa kasvokuvassa aivan kamala ilme, joten jätin ne sitten suosiolla pois. 


Mutta sitten siirrytään kuvien sisältöön. Ja kuten ehkä jotkut ovat huomanneet niin olen aika hurahtanut boheemityyliin joka on yksi tän kesän isoimmista trendeistä. Joten huonostihan siinä kävi kun näin tämän playsuitin (shortsihaalarin) bikbokissa. Olen kuitenkin pyrkinyt miettimään ostoksiani yön yli, etenkin niitä jotka eivät ole millään tavalla suunniteltuja, no niin toimin tämänkin kanssa. Mutta koska nämä norsut tulivat ihan kirjaimellisesti uniini, niin olihan se haalari pakko saada omaan valikoimaan. Haalari on täällä aiemmin hekuttamaani materiaalia, viskoosia. Ja ihan perfekto kesävaate, joten tervetuloa kuumat päivät ja mökkiviikonloput! ;)

HATTU || KAPPAHL

PLAYSUIT || BIKBOK
 





perjantai 20. toukokuuta 2016

Lemmikin menetys


Pari viikkoa mennyt, enkä vieläkään pysty asiasta kirjoittamaan ilman kyyneliä. Ensin en meinannut edes kirjoittaa aiheesta, mutta lopulta päätin että jotain on pakko sanoa. En kuitenkaan tee tätä ehkä niin perinteisesti kuin kaikki yleensä tekevät. Luvassa ei siis ole runoja tai R.I.P. tekstejä, sen sijaan ajattelin kertoa hiukan Minjan elämästä.

Siispä,
yhdeksän vuotta sitten melkein näihin aikoihin sain nämä ihanat pienet karvapallot omakseni. Minja ja Rome ovat samalta maatilalta, eri emojen poikueista. Saattaa kuitenkin olla että heillä on sama isä, mutta mistä noista maatiaiskissoista ikinä tietää. Muutaman päivän ikäerolla syntyneet kaverukset ovat kuitenkin aina olleet mielestäni sisaruksia toisilleen.

Ensimmäinen päivä uudessa kodissa, Rome & Minja



Minja oli luonteeltaan viakas jekuttaja. Kiltti ja huomiosta nauttiva. Hän todella nautti rapsutuksista, etenkin korvien välistä ja leuan alta. Maatessani sohvalla neiti hakeutui lähes poikkeuksetta syliini paijattavaksi. Sylikissa tyttö ei kuitenkaan ollut kuin omasta halustaan, eli jos nappasin kaverin kainaloon niin neiti rimpuili itsensä vapaaksi aika nopeaan.
Hän myös ehti aiheuttaa sydämen tykytyksiä moneen otteeseen. Asuessani vielä vanhemmillani on Minja pelastettu puusta ja omakotitalon toisen kerroksen ikkunalaudalta. Muistaakseni tyttöä on myös pistänyt ampiainen tassuun. Näistä kaikista hienosti selviytynyt pikku neiti ei ollut kuitenkaan voittamaton.


Minja siis sairastui pahasti. Kissojen maksasairaudet ovat vaikeita, jopa 70% niistä johtaa ikävä kyllä kuolemaan. Hoidin Minjaa niin hyvin kuin pystyin, hetken jopa näytti siltä että paranemista olis näkyvissä. Mutta sairaus vei kuitenkin tytön voimat ja lopulta oli pakko tehdä raskas päätös, joka kuitenkin oli varmasti se ainoa oikea. Koko päivä oli aivan kamala, en ikinä voinut kuvitellakkaan kuinka vaikeaa olisi katsoa vierestä kun eläinlääkäri pistää piikin ja kuuntelee viimeiset sydämen löynnit. Tai millaisia voimia vaatii laskea paras ystävä haudan pohjalle. En voi edes kuvailla sitä oloa, saati puhua tapahtuneesta jonkun kanssa ilman kyyneliä.

Tuntuu että pitäisi kirjoittaa enemmän, en kuitenkaan osaa muodostaa ajtuksistani järkeviä lauseita.


Rakkaan Minjan muistolle
5.4.2007-6.5.2016

keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Kellon uudet remmit


Siitä on jo useampi vuosi kun ostin ensimmäisen kelloni, silloin ystäväni kysyi, Osaatko edes käyttää kelloa? :D Ja ihan aiheellinen kysymys olikin, kun on teinivuodet elänyt puhelimen kellon mukaa, nopeasti kuitenkin totuin tarkastamaan ajan ranteesta. Ja nyt tuijottelen tyhjää rannetta jos kello on jostain syystä jäänyt laittamatta. 

Vaikka kello on useamman vuoden ajan ollut yksi suosikkiasusteistani, mitä ilman ei minnekkään lähdetä, niin silti omistan niitä ylättävän vähän. Enimmäinen DKNYn valkoinen kello oli joululahja minulta minulle, niin vaan onnistuu parhaiten. Ja parin vuoden päästä ostin Tommy Hilfigerin ruusukultaisen kellon, joka aloitti ruusukulta innostukseni. Tosin nyt Tommyn kellon väri on mielestäni ehkä hieman tummunut ajan myötä.


Sitten löysin Daniel Wellingtonin kellot. Niin ihanan siro, kevyt, ajaton ja koruton verrattuna vanhoihin kelloihini. Kellotauluista löytyy erilaisia vaihtoehtoja, suosikkini tietysti ruusukulta. Ja lisäksi monia erilaisia ranneke vaihtoehtoja ja mikä parasta, remmejä pystyy vaihtamaan kotona vaikka joka aamu. Pitkän aikaa omistin kuitenkin vain mustan nahkaremmin, nyt kuitenkin päätin samantien tilata molemmat haluamani vaihto rannekkeet.
Kelloja pääsee ihailemaan ja ostelemaan täältä. 



Rannekkeiden vaihto on todella helppoa ja nopeaa. Mikä helpottaakin aamujani, koska nyt on aika vaikea päättää mitä näistä haluaisi käyttää. Ainakin tämä vaalean konjakin värinen ranneke sopii tumman sinisten printtihousujeni kanssa paremmin kuin hyvin <3
Ja kyllä pidän kello ns.väärässä kädessä, koska mulla se toimii paremmin niin. Vasenkätisenä kello vasemmassa ranteessa ärsyttää kirjoittaessa ja on työssäni hiukan tiellä.

lauantai 14. toukokuuta 2016

Pikniktyyli ja materiaalioppia


Eilen nautittiin auringonpaisteesta Sofian puutarhassa. Halusin pukea piknikille rennot, kesäiset, viileät mutta lämpimät vaatteet. Eikä sitä valintaa tarvinnut juuri miettiä, uudet pöksyt jalkaan ja menoksi. Nämä niin kauniisti laskeutuvat, pehmeät ja iholla niin miellyttävän tuntuiset housut on materiaaliltaan viskoosia. Joka on varmasti monen muunkin mielestä kesävaatteissa yksi ehdoton suosikkimateriaali.




 Okei, onhan siinä hyvät ja huonot puolet. Viskoosi rypistyy pesussa ja se saattaa myös hieman kutistua. Siksi pesun jälkeen tuote on hyvä muotoilla kun sen ripustaa kuivumaan. Silitys on myös aika pakollinen, se olisi parasta tehdä kun kangas on vielä hiukan kostea. Viskoosia pestäessä ei kannata käyttää linkousta tai rumpukuivausta, ne kutistavat. Myös huuhteluaine kannattaa jättää pois, sillä se haurastuttaa kangasta. Mutta oikein hoidettuna kangas pysyy siistinä, se ei nyppyynny eikä sähköisty. Hengittävä kangas on miellyttävän tuntuinen ja lisäksi laadukkaan näköinen materiaali.

Viskoosi on muuntokuitu, eli pitkälle jalostettu luonnonkuitu. Sen yleisimmät raaka-aineet ovat kuivu, kuusi ja mänty. Se on ympäristöystävällinen ja hinnaltaan usein edullinen materiaali. Viskoosin suosio on kasvanut huimasti viime vuosina ja se onkin oiva vaihtoehto puuvillalle, jonka hinta taas on noussut viime aikoina. Sekotteina viskoosi toimii myös. Esimerkiksi puuvillan kanssa, yhdessä ne ovat pehmeä ja kestävä materiaali.


Siinä pieni info pläjäys.
Eli kun vain muistaa huoltaa vaatteensa oikein, niin viskoosista saan hyvän lisän vaatevalikoimaan.
Itse olen myös pilannut aika monta viskoosi vaatetta laiskuudella, mutta niista suosikeista, kuten näistä housuista, pidän kyllä huolen.

KORUT || BIKBOK

TOPPI || NELLY.com

HOUSUT || CUBUS 



maanantai 9. toukokuuta 2016

Raakasuklaata herkkuhimoon


Viime päivinä ollaan saatu nauttia hyvinkin kesäisistä ilmoista. Aurinko on hellinyt lämmöllään ja pilviä ei ole juuri taivaalla näkynyt. Kesä on varmasti jokaisen mielestä enemmän kuin tervetullut. 
Ihan vielä en bikinejä ole kaivanut, mutta jos tämä meno jatkuu niin siihen tuskin kauaa menee että uimavedetkin ovat tarpeeksi lämpöisiä. Nyt siis viimeistään jengi herää ja huolestuu rantakunnostaan, sama kävi täällä. 

Sillä viime aikoina olen kärsinyt aivan tajuttomasta sokerihimosta. Yleensä olen enemmän suolaisten herkkujen ystävä, mutta nyt on mielessä vain sokeri. Mikä ei näin kesän alussa ole mitenkään hyvä juttu. Täytyi siis ryhtyä toimenpiteisiin. Monesti taltutan herkuttelu putken vetämällä karkkiöverit ihan pahaan oloon asti(ihan järjetön tyyli, mut on toiminut). Nyt ajattelin kuitenkin kokeilla vierottautumista pikku hiljaa. 


Leaderin uusi raakasuklaa oli esittelyssä prismassa. Jo maistarista selvisi että tässä loistava tuote makeanhimon täyttämiseen, pikku palakin riittää. Ei siis övereitä, vaan helposti taltutettu makeanhimo. Kuivattuja marjoja ja vaniljaa sisältävä tumma suklaa oli yksi RawChoco makuvaihtareista, käy tutustuun muihin täältä. 
Välipalaksi tein vadelma-banaani smoothien johon lisäsin suklaata. Sillä makeanhimon voittamisessa on tärkeintä säännöllinen ateriarytmi, ja täyttävä mutta kevyt smoothie on lemppari välipalani.

Nyt siis pikku hiljaa vähentelän tätä suklaata ja yritän pysyä erossa kaikista muista herkuista. Muitakin keinoja on kuitenkin käytettävä, mutta kun motivaatio on suuri niin onnistuminen on helpompaa :)

Ps. Vaikka tämä raakasuklaa on hyvää, niin Fazerin sininen on paljon parempaa ;)

torstai 5. toukokuuta 2016

Skool alkavalle kesälle

Viime päivät ovat olleet kesäisen lämpöisiä ja aurinkoisia. Kuitenkin olen taidokkaasti unohtanut kameran kotio. Ja vaikka puhelimellani saa aika hyviä kuvia (vaikkakaan ei ole kameran voittanutta), niin silläkään en ole juuri kuvaillut. Joten tällä kertaa on vähän vähämmän kuvia luvassa. Eipä sillä että auringon punoittama ihoni olisi juuri nyt kaunista kuvattavaa. Muistakaa siis suojakerroin, vaikka ette varsinaisesti edes aurinkoa ottaisi, keväällä se polttaa herkästi. Itse otin tietoisen riskin, koska kotoani ei aurinkorasvaa löytynyt. Onneksi kuitenkaan en polttanut ihoani pahasti, vaan hieman punoittava rintakehä muistuttaa auringon lämmöstä.


Viimepäivien ykkös vaate on ollut tämä ihana maksimekko, josta nyt siis ei parempaa kuvaa ole :|
Mutta lupaan että kesän aikana tämä ihanuus tulee blogissani näkymään usein. Se on viime kesältä, Onlyn mallistosta, mutta se on silti suosikkini. Ja miksi ei olisi, vastaavia myydään tälläkin kaudella. Ja sen kaveriksi kaivoin viime kesältä jotain vieläkin parempaa kuin tämän mekon.
Birkenstockit! <3


Nämä kengät ovat siis niiiiin ihanat!<3 Ja toivelistalla onkin samat kengät toisessakin värissä, mutta aloitetaan näillä. Valkoinen kuitenkin sopii lähes kaiken kanssa ja miten hyvät ne onkaan jalassa! Ja tietenkin ovat, koska Birkenstockit ovat terveyskengät. Kiitos muodin niitä on ollut terdikästä pitää jo muutaman vuoden. Toivon trendin jatkuvan mutta todellisuudessa sillä ei ole merkitystä, sillä seisomatyössä nämä ovat parhaat kengät kesäkaudella. Aivan sama mitä muoti sanoo :D Suosittelen kokeilemaan, mutta ei kannata pelästyä jos jalat kipeytyy/väsyy alkuun jonkin verran. Se johtuu siitä että kenkä korjaa jalkasi asentoa siihen mikä sen pitäisi olla. Aloita siis kevyesti pitämällä lyhyitä aikoja, pikku hiljaa jalkasi asento korjaantuu jonka jälkeen kengät tuntuvat parhailta ikinä.


MEKKO || ONLY, Catwalk Hämeenlinna

KENGÄT || BIRKENSTOCK, täältä



Cheers to Summer! :)



maanantai 2. toukokuuta 2016

Juhlahumua


 Tässä pieni kurkistus meidän viikonlopun juhlista. Kutsuimme Sofian kanssa ystävämme luokseni juhlimaan vappua ja kun me järjestetään juhlat niin ilmapalloissa ei säästellä. Itselläni oli erittäin kiva ilta ja toivottavasti myös muillakin vierailla.




Katsokaa noita Sofian ihania hiustatskoja, niitä täytyy itekkin päästä kokeilemaan.


Omat hiukset sävytin Biozellin Color mask suoravärillä, jota myydään ihan prismassa. Väri yllätti minut täysin, se antoi hiuksiini enemmän sävyä kuin puolet kalliimpi KC professionalin Paint. Paintillä sain hiuksistani vain hieman sinertävän harmaat, kulahtaneen näköiset. Kun taas Biozellillä väristä tuli voimakas ja intessiivinen. Suoravärit ovat helppo tapa saada vaihtelua hiusväriin tai ylläpitää omaa hiusväriä. Ainut että ne osaavat olla aika sottaavia, oma suihkuni näytti siltä kuin sinne olisi kuollut smurffi. Mutta onneksi sen putsaaminen sujui aika vaivatta. Suoravärejä käyttäessä kannattaa siis käyttää hanskoja ja tummaa pyyhettä, niin sotku ei ole niin pahaa.


KUKKASEPPELE || BIKBOK

KORUT  || H&M

TOPPI || ZARA

HAME || LINDEX

TAKKI || LINDEX


Kiitos juhlijoille ja ihanaa toukokuun alkua kaikille!