torstai 31. maaliskuuta 2016

Overnight oatmeal


Aamianen joka olisi valmiina heti herätessäsi? Ainakin yksin asuvan on aika turhaa haaveilla aamiaisesta sänkyyn. Mutta tämän tuorepuuron avulla pääsee ainakin pikkusen lähemmäksi.
Se nimittiäin tehdään illalla jääkaappiin ja on aamulla valmista heti syötäväksi. Lisäksi se on helppo tehdä, onnistuu myös hieman kokemattommalta kokilta. 

Ihana Pinterest on täynnä jos jonkinlaista tuorepuuro ideaa, pähkinät, erilaiset hedelmät ja marjat, chian tai pellavansiemenet, mausteet ja hunaja toimivat purkissa loistavasti. 
Mun tuorepuuron sisältö on tällä kertaa aika simppeli. Tälläinen kokeilu versio, mikä osoittautui älyttömän hyväksi (viinirypäleet, miksen ole laittanut niitä ennen mihinkään?!).

Overnight oatmeal

kaurahiutaleita 

rahkaa 

viinirypäleitä

mantelimaitoa

marjoja

kookoshiutaleita


Kun kaikki on valmista, purkki kiinni ja jääkaappiin yöksi. Toimii siis tietenkin ilman kantta, omassani vain sattui sellainen olemaan. Tuorepuuro valmistuu jo neljässä tunnissa, eli tästä saa hyvän välipalankin. 

Aamulla:


Seuraavana aamuna purkki näytti aikalailla tältä. Aika hyvännäköinen eikö? Valitettavasti sitä ei ihan noin lähdetä syömään vaan ainekset on sekoitettava. Muistakaa laittaa purkkiin tarpeksii nestettä, mun oli nimittäin lisättävä mantelimaitoa jotta puuro ei olisi liian kuivaa.


Lopputulos oli siis vain vaaleanpunaista tahnaa purkissa, mutta todella hyvää tahnaa!
Olisi voinut syödä vaikka kaksi purkkia ;)

2 kommenttia: