perjantai 10. kesäkuuta 2016

Vinkkejä kirppikselle

Okei viime kerrasta ei taida olla paria kuukautta kauempaa, mut silti tätä tavaraa on taas aivan hirvee kasa lähdössä kirppikselle. Miten tää on mahdollista?

Nyt alkaa tuo kaappi näyttämään pikkusen siistimmältä ja valikoima järkevämmältä. Muutamia juttuja on nyt ostos listalla tän karsimisen johdosta. Mut onhan se järkevämpää laittaa se henkarissa ikuisuuden koskemattomana roikkunut toppi eteen päin ja hankkia tilalle jotain mitä tulee käyttyä.

Nyt tein tyhjennyksen siis todella rankalla kädellä. Sillä huomasin että näitä epäsopivia ja kyttämättömiä vaatteita oli kertynyt, kevään tyhjennyksestä huolimatta, aivan liikaa. 


Hyviä ohjeita vaatekaapin uudistukseen tulee tässä,
  • Ensinnäkin pienet vaatteet kannattaa suosiolla heivata menemään. Muutamat tavoite housut tai suosikki mekon ymmärätää, mutta jokaista kiristävää neuletta ja toppia ei kannata kaappiin säilöä. Myöskään isoksi jääneitä vaatteita ei kannata jättää kaapin pohjille, kuka nyt niihin edes tahtoisi palata. Siis sovita vaatteitasi siivouksen aikana.
  • Yhden vuoden raja. Eli jos et ole käyttäny vaatetta viimeisen vuoden aikana niin tuskin tulet sitä enää päällesi pukemaan.
  • Jos vaate on rikki, siitä puuttuu nappi tai sauma on ratkennut, niin mieti tuleeko sitä oikeasti korjattua. Siis oma pino korjausta vaativille ja kaappiin vasta korjattuna, muuten sitä ei tule ikinä tehtyä. Uskokaa pois mä tiedän, vaikka ompelia ammatilta olenkin.
  • Nuhruiset ja kuluneet vaatteet kannattaa suoraan viedä kierrätykseen, ei siis edes kirppikselle. Ne nimittäin käyvät harvoin kaupaksi ja saattavat vaikuttaa muiden vaatteidesi myyntiin negatiivisesti.
  • Kannattaa kasata myös ehkä pino, niitä varten jotka hieman mietityttävät. Pinon voi lopuksi käydä läpi uudestaan. Pino kannattaa pitää erillään myös kirpparimyynnin ajan, sillä tuotteita voi lisäillä sen aikana. Itse ainakin innostun lisäilemään jos huomaan myynnin sujuvan hyvin.
Ja miten sitten saadaan mahdollisimman hyvät tulot kirppikseltä,
  • Siisti vaatteet. Pese ja silitä tarvittaessa. Poista mahdolliset lemmikkien karvat ja jos neule on kovin nyppyinen kannattaa kokeilla nukkan poisto konetta.
  • Älä vie liikaa vaatteita esille kerralla. Parempi lisäillä tuotteita aina muutaman päivän välein tai myynnin mukaan. Liian täyttä pöytää ei ole kiva penkoa. 
  • Muista myös käydä siistimässä pöytääsi säännöllisesti.
  • Hinnoittele järkevästi. Kirpputorilla on tarkoitus myydä edullisesti, 1-10€ sopii melkein kaikille. Joitakin takkeja ja hienoimpia mekkoja olen myynyt kalliimmalla, mutta en kovinkaan paljoa. Jos olet myymässä jotakin arvokkaampaa, kannattaa miettiä onko kirpputori paras mahdollinen paikka sille.
  • Muista myös tarkkailla tuotteiden hintoja. Jos jokin toppi on pyörinyt rekissä jo pari viikkoa voi olla tarpeen laskea hintaa hieman. Jo eurolla voi olla suuri merkitys.
  • Siirtele tuotteiden paikkoja. Pöydällä, sen alla vai rekissä, tuote kiinnittää huomiota eri paikoista erilailla.
  • Lajittele tuotteita. Neule, toppi ja farkut pinossa ei ole mitään järkeä. Tuotteet kannattaa laittaa pinoihin malleittain ja myös rekkiin kannattaa luoda järjestys. Itse tykkään laittaa vaatteet väreittäin.

Nyt tuli enemmän tekstiä ja vähemmän kuvia, mut näin tällä kertaa ja käykäähän hei tyhjentämässä mun pöytää, se löytyy Hämeenlinnan suurkirppikseltä pöytä nro.297





3 kommenttia:

  1. Kiitos tarpeellisista tiedoista!

    VastaaPoista
  2. Kiitokset tulivat kummitädiltäsi!
    Näitä on mukava lukea ja olla ylpeä Sinusta! Olet ihana nuorinainen!

    VastaaPoista