tiistai 14. kesäkuuta 2016

Supernaisen polttarit

Kuva, ByMikaelas, Mikaela Holmberg

Rakkaat ystäväni Katja ja Tuomo ovat menossa naimisiin tänä kesänä. Katjan olen tuntenut aina ala-asteelta asti ja sainkin kunnian olla yksi hänen kaasoistaan. Viime viikonloppuna pääsimme yllättämään Katjan ja viettämään hänen polttareita. Päivä oli täydellinen ja Katjan näköinen. Mukaan mahtui iloa, naurua, kyyneliä ja helvetisti rakkautta. 

Päivä startattiin prismalta,
Morsian oli hakemassa äidinmaidoin korviketta, koska luuli olevansa lapsenvahtina ystävänsä pienelle pojalle. Kauppareissu ei kuitenkaan sujunut ihan mutkitta, sulhanen hukkui heti alkuun(johkin kalja hyllyjen luo) ja sitä korvikettakaan ei tahtonut löytyä. Niinkun siinä ei olisi ollut jo tarpeeksi niin pian vartija tuli pyytämään morisianta mukaansa. Katjan ensimmäinen ajatus oli että nyt se Tuomo on seonnut :D Vartijakopin luona Katjan kuitenkin yllätti 15 naisen kirkuva joukkio, ja toinen saatiin kyyneliin heti alussa.


Polttarisankari pääsi ajelulle, kun muut vieraat siirtyivät linnanpuistoon.

Katja sai listan tavaroista jotka hän tulisi pakata mukaan ja asun jota käyttäisi sen päivän. Enkä osaa sanoa toista joka olisi Wonderwomanin pukuun paremmin sopinut.


Linnanpuistossa meitä odotti brunssi. Pöytä notkui jos jonkinlaista herkkua, Katjan suosikkeja tietysti. Ja kun jokainen oli saanut mahansa täyteen siirryimme kisaamaan. Polttari olympialaisiin oli valittu lajeja tulevaa avioliittoja silmällä pitäen. Bridezilla Co. ja Vatkulit(munan vatkaajat) kisasivat toisiaan vastaan mm. vaipan vaihdossa, sormusten etsinnässä ja humala kävelyssä.


Isoin kisa käytiin kuitenkin futiskentällä. Pääsimme kokeilemaan kupalfutista, joka osaittautui älyttömän hauskaksi ja todella raskaaksi lajiksi. Loppu pelistä ei meinattu päästä enää ylös pallon kanssa. Jokainen taisi seuraavana aamuna valitella kipeitä etuolkapään lihaksia. Pallon kanssa kaatuilu oli superhauskaa ja lopuksi hetki pyörittiinkin pallolla ympäri ihan muuten vaan.
 Palloja pääsee vuokrailemaan täältä.


Kupliksen jälkeen käytiin Ravintola Hällässä syömässä. Josta lähdimme mökille, vaikka morsian luulikin hieman jotain muuta. Sillä matkan aikana hänelle kerrottiin seuraavan paikan olevan lavatanssit, jossa hän joutuisi lavalle laulamaan karaokea. Painetta lisäsi vielä tanssien pääesiintyjä Suvi Teräsniska. 


Katjan onneksi emme kuitenkaan ollut häntä viemässä lavatansseihin vaan mökin rauhaan. Jossa ilta jatkui erilaisten leikkien ja hengailun merkeissä. 


Mökillä oli tietenkin myös morsiussauna. Savusaunan lämmössä pesimme ja valmistelimme morsiammen tulevia häitä varten. Pahalla vihdalla ja suolalla karkoitettiin vanhat heilat. Onnea, varallisuutta ja hedelmällisyyttä lisättiin pesemällä morsian jauhoilla ja hunajalla. Lopuksi hyvä vihta heitettii saunan katolle ja siitä ennustettiin esikoisen sukupuoli. Katja sai myös kuulla vinkkejä tulevaan avioliittoon ja perhe elämään.


Juhlat jatkuivat auringon nousuun saakka ja aamu viiden aikaan kömmimme nukkumaan.
Täydellinen päivä <3



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti