sunnuntai 31. tammikuuta 2016

I freezer my jeans


Kyllä, minä pakastan farkkuni.
Joidenkin korvaan tämä voi kuulostaa hullulta, moni on jo varmasti kuullut pakastamisesta ja osa toivottavasti myös kokeillut. Eli pesun sijaan heitän farkkuni pakastelokeroon marjojen ja jätskien kaveriksi.



Pakastaminen tappaa bakteerit ja poistaa hajut, yö pakkasessa riittää. Saat siis puhtaat ja raikkaat farkut käyttöön heti seuraavana päivänä, mutta anna housujen hieman lämmitä ennenkuin vetäiset jalkaan ;) Jotkut suosittelevat pesua puolen vuoden välein, mutta se ei ole mielestäni pakollista. Itse pesen farkkuni yleensä vain jos niihin tulee vaikea tahra. Olen nähnyt farkut, jotka ovat olleet käytössä kymmenen vuotta, eikä niitä ei ole koskaan pesty. Ne näyttivät, tuntuivat ja tuoksuivat aivan puhtailta.

Miksi sitten kannattaa pakastaa?
No vesipesu kuluttaa farkkuja eniten, kangas ja väri huononevat. Vesi vie värin farkuista, jokaisella pesulla värit haalistuvat enemmän tai vähemmän. Pakastettuihin farkkuihin sen sijaan kuluu ajan mittaan persoonalliset kulutusjäljet. Ruotsissa esimerkiksi miesten takataskuissa näkyvät nuuskapurkin reunat. Ja samalla kun säästät farkkujasi, säästät myös luontoa. 
Pari vuotta käytössä olleet farkut, jotka on pesty kerran. Näiden tumman sinisten farkkujen vielä hieman himmeät kulutusraidat on tullut käytössä.
Jos kuitenkin peset farkkusi, niin tee se hellävaraisesti.
Lämpötila saa olla vain 30°C ja ilman huuhteluainetta, unohda myös rumpukuivaus. Sillä nykyään kaikissa farkuissa käytetään elastaania, joka ei kestä liian kuumaa ja myös huuhteluaine haurastuttaa sitä. Mikä johtaa farkkujen lörähtämiseen, eikä huonosti istuvat farkut ole kenenkään haaveissa.


Neule||Only, Catwalk // Farkut||Levis, Catwalk
Ja jos pakastelokeroon mahtuu kannattaa kokeilla pakastaa muitakin vaatteita. Etenkin neuleet jotka saattavat nyppyyntyä pesussa kannattaa ainakin välillä pakastaa. Niinhän petivaatteetkin viedään pakkasella ulos tuulettumaan, poistuu hajut ja pöpöt.

Suosittelen pakastamista aina myös asiakkailleni ja rohkaisen kaikkia ainakin kokeilemaan :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti