torstai 7. tammikuuta 2016

My home, part one


Aina näin alku vuodesta se iskee, sisustusvimma!
Kai se johtuu uudesta vuodesta ja auringosta, joka pimeän loppu vuoden jälkeen näyttäytyy entistä useimmin. Ja mitä se aurinko paljastaakaan, tunkkaisen sisustuksen. 
Haluan jotai uutta! 





Näillä pakkasilla kun ei mielellään laita nenäänsä ulos, niin on hyvää aikaa tehdä suursiivous.
Somistajalle tämä suursiivous on vähän erilainen. Siihen voi mennä pari päivää ja muutama satanen. Hups.
Alkuun saan siivottua vähän, sitten kun vastaan tulee kaappi, laatikko tai vastaava, ja sen siivoaminen  saan aikaan sotkun muualle. Eikä se edes ole pahinta, vaan kynttilät, purkit, tyynyt ja muut esineet. Se niinden asettelu ja paikkojen vaihtelu saattaa viedä tunteja. Puhumattakaan jos käyn välissä nettikaupoista katsastamassa uusia mahdollisuuksia, ja niitähän on. 

Viime kesänä asunnossani oli putkiremontti, sen aikana uudistin myös hieman seiniä.
Poistin vanhat tapetit ja maalasin seinät uudestaan. Kuulostaa simppeliltä, no sitä se ei ollut.
Tietysti tapettejen poisto, seinien tasoitus ja perus maalaus sujui näppärästi, mutta kun en ihan valkoisia seiniä halunnut...


Sandberg|Otto
Kaikki lähti tästä tapetista, johon ihastuin ensisilmäyksellä. Tapetti vain maksoi n.100€ rulla, joten makuuhuoneen seinästä olisi tullut noin kolmensadan euron arvoinen. Aika paljon.
Kävin jo ihan liikkeessä asti ihailemassa tapettia, kunnes keksin ratkaisun. 
Tee se itse!
Mietin erilaisia tapoja toteuttaa ruudukon, paras ratkaisu oli Sharpie!
Siis mikä ihana tussi Sharpie onkaan, se kestää aurinkoa, kemikaaleja, kulutusta ja tarttuu aikalailla kaikkeen. Itse käytin ruudukkoon kahta eri tussia saadakseni viivoista eripaksuiset, lisäksi tein ruuduista isompia kuin alkuperäisessä tapetissa.
 Piirsin vatupassin avulla ruudukon pohjan valkoiseksi maalatulle seinälle, siihen meni viisi tuntia. Tusseilla piirtäminen kesti pari tuntia vähemmän. Kädet oli aika kipeet tuon päivän jälkeen.



Ja luojan kiitos en ole vielä kyllästynyt seinään. 
Mitä makkari nyt siis kaipaa?
Vähän väriä ja maton. Lattia on näin talvella niin kylmä että tekisi mieli laittaa kahdet villasukat jalkaan, hurr. Löysin hobby hallin nettisivuilta ihanan näköisen villamaton, joka oli vieläpä tarjouksessa. Ja vaikka niin kovasti haluisin vaalean maton, koska lattia on niin tumma, niin valitsin silti harmaan. Kotieläintaloudessa olen kantapaankautta oppinut ettei valkoinen ole hyvä. Ellei sitten halua pestä mattojaan joka kuukausi.

Väriä on siis hankittava jotenkin muuten, kuten tyynyillä ja muilla tekstiileillä. Jää nähtäväksi mitä keksin.



Sellainen makuuhuone. Arvatkaapa oliko helppoa keksiä olohuoneeseen sopiva seinä tämän jälkeen. Ei ollut.
No kerron siitä toisella kertaa, nyt lähen testaamaan uutta harrastustani, joogaa!
Siitäkin myöhemmin lisää.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti