perjantai 17. kesäkuuta 2016

Kisaeväänä tofukolmioleivät

Viime aikoina olen tuskaillut erityisen paljon sitä mitä söisin. Tuntuu että koko kevät on puputettu aika pitkälti samoja ruokia ja nyt ne tulee korvista ulos oikein kunnolla. Aika aloittelevana kasvissyöjänä on vielä kovin vaikeaa keksiä uusia ruokia. Ja nyt muutaman aivan järkyttävän turhan kauppareissun jälkeen päätin että nyt on pakko etsiä jokin uusi resepti. 


Lähdin selailemaan vegeruokablogeja ja Paula Heinosen Pidempi Korsi-blogista löysinkin monta kokeilun arvoista reseptiä. Blogia selaillessa tuli vesi kielelle ja päätin että on aika rynnätä kauppaa. Ostoslistalle päätyi alkuun kahden reseptin ainekset, joista toinen tulee tässä.

Tänään siis testiin pääsee tofukolmioleivät. Ne osoittautuivat älyttömän helpoksi kisaevääksi näin futiksen em-kisojen kunniaksi(ja kyllä seuraan kisoja). Toki nämä leivät käyvät vaikka myös piknikille tai illanistujaisiin. Vaikka leivät ovat täysin vegaanisia, niin voin luvata että nämä maistuvat myös lihansyöjille.


Tofukolmioleivät
(neljälle)

300 g Jalotofun savutofua
 1 punasipuli
 1 porkkana
 1 sellerin varsi
 kourallinen tuoretta persiljaa
 3 rkl ravintohiivahiutaleita
 1 tl curryjauhetta
 5-6 rkl vegaanista majoneesia
suolaa ja pippuria
Leipää


Ota tofu paketista ja painele se kuivaksi talouspaperilla.

Leikkaa tofu, punasipuli, porkkana ja varsiselleri aivan pieneksi kuutioksi ja yhdistä kulhoon.


Hakkaa persilja hienoksi ja lisää joukkoon.


Lisää ravintohiivahiutaleet ja curry. Sekoita.


Lisää majoneesia haluamasi määrä. 


Mausta suolalla ja pippurilla.


Laita täyte leipien väliin, grillaa halutessasi.


Itse testasin näitä ensin tuoreena, N A M ! Ja sitten myöhemmin grillattuna, N A M N A M ! Vielä parempia saisi varmasti jos olisi kunnon grilli, mutta paistinpannullakin näistä sai herkullisia. 

Huomena testaan tuota toista reseptiä, luvassa myöskin kisoihin sopivaa evästä: tufunugetteja ja valkosipuli-inkivääridippiä. Kuka haluu tulla syömään? ;D


2 kommenttia: